Sök din resa

Från
Till Hjälp Flygplatser
Vuxna Barn Spädbarn
Tur och retur Enkel resa
Utresa
Hemresa

Andra resesidor

» Egypten
» Spanien
» Thailand
» Turkiet

Korfu

Korfu är en av Greklands allra vackraste och även mest besökta öar. Det fördelaktiga läget vid Greklands västkust där Joniska havet möter Adriatiska havet ger ön ett subtropiskt klimat med härligt grön och frodig natur.

För dig som gillar en aktiv semester är Korfu perfekt. Här kan du ägna dig åt golf, ridning, dykning och annan vattensport.
Självklart inbjuder ön även till mycket sol och bad med sitt klara vatten och de långa härliga sandstränderna. Den äventyrslystne soldyrkaren kan ge sig ut på upptäcktsfärd för att finna en av de flera övergivna stränder som finns runtom Korfus kust.
Den mest berömda stranden är dock Ermones, en liten vik med bländvit sand – stranden där Odysseus enligt myten spolades iland efter att hans skepp hade förlist.

Korfus huvudstad, charmiga Korfu stad, liknar ingen annan grekisk stad. Här kan du fascineras av det venetianska arvet som gett staden sin speciella prägel.
Staden är full av trivsamma smala gränder, fascinerande arkitektur, kyrkor och många andra sevärdheter. Shoppingen i gamla stan och ett besök i den gamla borgen med sin underbara utsikt är några av måstena när du besöker Korfu stad. Missa inte heller klocktornet där visaren har stannat för alltid.

Erbjudanden

* Beräknat på två personer

Temperaturer

Aktuella temperaturer i Grekland just nu.
Heraklion30°
Korfu35°
Kos35°
Mikonos36°
Patras37°
Sitia38°
Detaljerad väderprognos »